Σε περίπτωση που δεν παίζει ο player παρακαλώ πιέστε στο εικονίδιο με τα ακουστικά

SYLVESTER STALLONE: Από τους δρόμους της Philadelphia στα σαλόνια του Hollywood

Share it:
Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας και παραγωγός Sylvester Stallone γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου 1946 στο Manhattan της Νέας Υόρκης από πατέρα Ιταλό μετανάστη. Στη βρεφική του ηλικία αντιμετώπισε προβλήματα υγείας που τον «σημάδεψαν» στο αριστερό του μάτι, στο αριστερό άνω χείλος και στη γλώσσα. Στο σχολείο διαπιστώθηκε ότι ήταν δυσλεξικός ενώ γενικότερα είχε δύσκολη παιδική ηλικία μένοντας συχνά σπίτι, για να μην ακούει τα σχόλια των άλλων παιδιών. 

Το ενδιαφέρον για να γίνει ηθοποιός ήρθε ενώ ήταν ακόμα παιδί, από τις προσπάθειες που έκανε για να κερδίσει τη προσοχή των άλλων παρουσιάζοντας διάφορα σκετς. Δώδεκα σχολεία αναγκάστηκαν να τον διώξουν ενώ είχε μαζέψει και πολλές αποβολές λόγω της υγείας του αλλά και της συμπεριφοράς του. Οι βαθμοί του ήταν χάλια και οι συμμαθητές του τον κορόιδευαν επειδή ήταν διαφορετικός.

Μετά τον χωρισμό των γονιών του, έμεινε μερικά χρόνια με τον πατέρα του και στα δεκαπέντε μετακόμισε στη Philadelphia για να βρει τη μητέρα του. Εκεί γράφεται σε ένα σχολείο ειδικό για παιδία με συναισθηματικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς. Έτσι κατάφερε να βελτιώσει τις αδυναμίες του και να ξεπεράσει τα προβλήματα επικοινωνίας που είχε αρχίζοντας να εμφανίζεται σε σχολικές παραστάσεις. Μετά την αποφοίτησή του πήρε αθλητική υποτροφία για το American College στην Ελβετία, όπου ανέλαβε χρέη προπονητή σε γυναικεία ομάδα ενώ παράλληλα έπαιξε στο έργο του Arthur Miller «Ο θάνατος του Εμποράκου», που ανέβηκε στο κολέγιο.

Η εμπειρία αυτή τον ώθησε ακόμα περισσότερο να γίνει ηθοποιός και αφού επέστρεψε στην Αμερική άρχισε να σπουδάζει δράμα στο Πανεπιστήμιο του Miami μέχρι που αποφάσισε να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη το 1969. Το 1971 κάνει τα πρώτα του βήματα παίζοντας σε μια ταινία soft πορνό (Party at Kitty's and Studs), σε ένα μικρό ρόλο στο Bananas του Woody Allen και στο Godfather. Λίγο αργότερα άρχισε να γράφει σενάρια για πολλά από τα οποία έπαιξε και το ρόλο του παραγωγού ενώ δεν άργησε να μετακομίσει στη California. Πρώτη επιτυχία του, ήταν όταν έγραψε το σενάριο (και πρωταγωνίστησε) στο Lord's of Flatbush (1974) με τον Henry Winkler.

Ο Sylvester Stallone έγινε διάσημος όταν δημιούργησε τον Rocky Balboa. Το σενάριο του Rocky ήταν δυνατό και καλογραμμένο και τα studios φαγώθηκαν για το ποιο θα πάρει τα δικαιώματα. Ο Stallone είχε βάλει όρο να πρωταγωνιστήσει ο ίδιος και να έχει ποσοστά από τα κέρδη. Οι παραγωγοί Irwin Winkler και Robert Chartoff αποδέχτηκαν και το 1976 ο Rocky έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες όλων των εποχών. Κέρδισε Oscar καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας (John Avildsen) και ο Stallone ήταν υποψήφιος για Oscar ΑΑ ανδρικού ρόλου. Σχεδόν σε μια νύχτα βρέθηκε ανάμεσα στους πρωτοκλασάτους ηθοποιούς του Hollywood. Έγραψε τέσσερα Rocky ακόμη (1979, 1982, 1985, 1990) ενώ αργότερα έγραψε και σκηνοθέτησε τρία Rambo (1982, 1985, 1988) με αντίστοιχα μεγάλη επιτυχία.

Αυτές οι ταινίες τον καθιέρωσαν στο ρόλο του ήρωα σε ταινίες δράσης. Το σκηνοθετικό του ντεμπούτο έγινε με το Paradise Alley (1978), ενώ έγραψε και σκηνοθέτησε (χωρίς να παίξει) στο Saturday Night Fever (1983). Στη δεκαετία του Α90 βρέθηκε σε ταινίες που σκηνοθετούσαν άλλοι όπως τα Demolition Man (1993), Judge Dread (1995) και Copland (1997). Εκτός όμως από τiς τεράστιες επιτυχίες έπαιξε και σε αποτυχημένες παραγωγές όπως το Stop! Or My Mon Will Shoot και Oscar. Το Cliffhanger που ακολούθησε θεωρείται μια αρκετά επιτυχημένη ταινία. Το 1991 αποφασίζει να ασχοληθεί και με τις επιχειρήσεις ανοίγοντας μαζί με τους Bruce Willis και Arnold Schwarzenegger τη γνωστή αλυσίδα εστιατορίων «Planet Hollywood».

Το 1994 τον βρίσκουμε στο Specialist με τη Sharon Stone και ένα χρόνο αργότερα στο Assassins. Αργότερα τον «ακούσαμε» σε κάτι τελείως διαφορετικό, στην περιπέτεια κινουμένων σχεδίων Antz όπου δάνεισε την φωνή του στον ήρωα της ταινίας. Ακολούθησαν μάλλον αποτυχημένες επιλογές όπως τα Get Carter (remake της ταινίας του 71 στο ρόλο του Michael Caine), Eye See You, Driven και Avenging Angelo. Μετά την αξιοπρεπή συμμετοχή του στο Spy Kids 3D: Game Over, οι fan ευχήθηκαν να είναι μόνο η αρχή μιας επιστροφής στην κορυφή.

Την εποχή που ασχολούνταν μόνο με τη συγγραφή παντρεύτηκε την ηθοποιό Sasha Czack με την οποία απέκτησε δυο γιους τον Sage και τον Seargeoh, ο οποίος είναι αυτιστικός. Ο γάμος τους όμως τελείωσε το 1985. Το διάστημα που ακολούθησε απασχόλησε το τύπο με τα φλερτ τουαλλά και με τον χωρισμό από το μοντέλο Brigitte Nielsen. Ο γάμος τους κατάφερε να κρατήσει μόνο δεκαοχτώ μήνες. Στα τέλη των 80s συναντά το 19χρονο μοντέλο Jennifer Flavin. Ζουν μαζί για τρία χρόνια και παντρεύονται το Μάη του 1997. Η μοίρα του επιφύλασσε ένα χτύπημα, αφού η κόρη τους Jennifer γεννήθηκε με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Κατάφεραν όμως να το αντιμετωπίσουμε και σήμερα μεγαλώνει πια κανονικά.

Το Δεκέμβρη του 2002 είκοσι έξι χρόνια μετά το πρώτο Rocky, ο Stallone ανακοίνωσε ότι έχει στα σκαριά την 6η συνέχεια, αποδεικνύοντας ότι θα μείνει για πάντα ταυτισμένος με τον ήρωα που αυτός δημιούργησε. Το βέβαιο είναι ότι ανεξάρτητα του υποκριτικού του ταλέντου, είναι ένας από τους πλέον αγαπημένους πρωταγωνιστές ταινιών δράσης.






Share it:

ΠΡΟΣΩΠΑ

Post A Comment:

0 comments: